actualiteit

Succesvolle presentatie SUM

Op woensdag 25 oktober lichtte Eric Frijters in een vol Auditorium de expositie Smart Urban Mix (SUM) toe, die momenteel zien is in Natlab. Samen met beleidsmakers, raadsleden, architecten, ontwikkelaars en andere betrokkenen uit onderwijs en  bedrijfsleven verkenden we de kansen voor ‘gestapelde’ stedenbouw.

SUM verkent de mogelijkheden hoe bedrijventerrein De Run kan worden verrijkt met een mix van wonen, werken en andere voorzieningen. De vraag naar zowel bedrijfsruimte als woonruimte in de Brainportregio is enorm. En ook de klimaatopgave, energietransitie, duurzame mobiliteit en circulariteit brengen grote (ruimtelijke) uitdagingen met zich mee. Want voor al deze opgaven samen is maar een beperkt grondgebied beschikbaar en daarom moeten we ze slim combineren. Hoe dat kan wordt door de expositie inzichtelijk gemaakt. Deze is nog te zien in Natlab tot en met 5 november 2023.

De studie is mogelijk gemaakt door een subsidie van de Metropoolregio Eindhoven en in de studie participeerden FABRICations, Woonbedrijf, GEVA Vastgoed, Fontys, gemeente Veldhoven, gemeente Eindhoven en Architectuurcentrum Eindhoven. De expositie is nog zeker tot en met 5 november te zien in Natlab… Beeld: panelleden Aya Bergkamp, Cees-Jan Pen en Hidde de Vries bespraken samen met de aanwezigen in de zaal de (on)mogelijkheden van het project. Foto Jasper Scheffers.

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox