actualiteit

Stadsnatuur…

Dit jaar schonken we tijdens de Dag van de Architectuur en Open Monumentendag aandacht aan het thema stadgroen. Een thema dat steeds belangrijker wordt in een groeiende en verdichtende stad. Niet alleen moeten we meer ruimte laten voor groen met het oog op de klimaatverandering, maar stadsnatuur speelt ook een belangrijke rol in het welzijn en welbevinden van alle stadsbewoners.

Die stadsnatuur past zich bovendien op een wonderlijke manier aan het stadsleven aan. Stadsdieren worden brutaler en vindingrijker. Stadsduiven ontwikkelen een detoxverenkleed en onkruid op straat krijgt een heel eigen type zaden. Stadsmerels zijn zelfs bezig zich te ontwikkelen tot een compleet nieuwe soort. Evolutiebioloog Menno Schilthuizen scheef er een boek over: Darwin in de stad. Lees hier een korte beschouwing over stadsnatuur en dit boeiende boek.

Op donderdag 3 november is Menno Schilthuizen te gast tijdens het Groencafé in Microlab. De lezing start om 19.30 uur, toegang is 5 euro. Zondag 6 november tussen 13.30 16.00 uur verzorgt IVN-gids Jannie Landa een stadsnatuurwandeling door Eindhoven. Lees meer.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox