actualiteit

Stadsbos en De Wielewaal

Samen met 2500 inwoners is een visie voor het nieuwe Eindhovense stadsbos opgesteld. Dit stadsbos is een verzameling van landgoederen (zoals De Wielewaal en Mispelhoef), parken (zoals Philips de Jonghpark) en buitenplaatsen (zoals de Welschap). Gebieden met een eigen ‘gezicht’ maar samen één groot stadsbos, waarin het bestaande groen en de herkenbare entrees worden versterkt. Verschillende zones in het stadsbos zijn bedoeld voor activiteit: voor avontuur, sport en spel. Andere plekken zijn voor rust en natuurontwikkeling. Hier is plek voor wandelpaden en kleinschalige activiteiten zoals natuureducatie. Thema’s zoals voedselproductie, mobiliteit, sport en educatie worden de komende tijd per deelgebied uitgewerkt.

Landgoed de Wielewaal wordt gefaseerd geopend. Plekken en tuinen worden opnieuw verbonden en andere delen blijven gereserveerd voor stilte, zodat biodiversiteit kan toenemen en de natuur kan herstellen. De Grote Beek (De Kromme Sloot) in het gebied krijgt een belangrijke rol om verdroging tegen te gaan. Wandel- en fietspaden worden aangelegd en met het landhuis als publiekstrekker.

De visie ligt tot en met 27 oktober 2023 ter inzage op onder meer het Inwonersplein en in het infocentrum van de Philips Fruittuin. Bekijk en reageer op de visie via de pagina Stadsbos en Landgoed De Wielewaal. Foto: Pinetum (bomentuin) op  landgoed de Wieleaal. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox