actualiteit

Ruim 600 bezoekers bij Open Monumentendag 2020

Afgelopen weekend vond een bijzondere editie van Open Monumentendag plaats. Door de coronamaatregelen was deze anders dan voorgaande jaren en voor het eerst gecombineerd met rondleidingen die werden gemaakt voor de Dag van de Architectuur, die dit voorjaar vanwege corona niet doorging. Hierdoor konden er onverwachte bruggen worden geslagen tussen het verleden en de toekomst van de dynamische monumentenstad Eindhoven.

Er hing een ontspannen sfeer en het publiek hield zich goed aan de afgesproken regels. Ook waren er weer tal van expats die de activiteiten bezochten. 553 mensen bezochten DOMUSDELA. Er waren daarnaast vier digitale rondleidingen beschikbaar, een virtuele tour door DOMUSDELA en er zijn 6 rondleidingen door de stad georganiseerd, die startten op het stadhuisplein.

Over dit plein en het vernieuwde stadhuis schreven de vrijwilligers die de Open Monumentendag organiseren een rijk geïllustreerde brochure. Het comité is gesprek met de gemeente over de organisatie van rondleidingen door het vernieuwde stadhuis.

Klik hier voor brochure over Stadhuis en omgeving

Klik hier voor informatie over DOMUSDELA

Klik hier voor introfilm over DOMUSDELA (5 minuten)

Klik hier voor een virtuele tour door DOMUSDELA

Klik hier voor extra informatie over de ontwerpaspecten van de transformatie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox