actualiteit

RetroFuture in Evoluon

Nadenken over de toekomst is van alle tijden en typisch menselijk. We maken plannen, hebben dromen en vertellen elkaar verhalen over wat er komen gaat. Van prehistorische grotbewoners tot uitvinders van vliegmachines tot mensen die zich lieten veranderen in cyborgs. Gedreven door nieuwsgierigheid en idealen ontwikkelden zij een vooruitziende blik op de wereld van morgen. Jarenlang werd er in het Evoluon ook over die toekomst gedroomd.

Op 24 September 2022 vanaf 15.00 uur heropent Next Nature het Evoluon voor publiek met de tentoonstelling RetroFuture. Centraal staat de vraag: wat kunnen wij leren van de toekomst van gisteren? De expositie neemt je mee in de belevingswereld van toekomstdenkers, dromers en kunstenaars met design, kunst, wetenschap en film.

De reis bestaat uit vier delen, ondergebracht op de vier ringen van het Evoluon. Op de eerste ring maak je kennis met tien universele toekomstdromen, gezien door de ogen van hedendaagse kunstenaars. Op de tweede en derde ring ontdek je hoe deze dromen aan de wieg staan van de grootste en kleinste voorspellingen én van tastbare realiteiten. Op feestelijke wijze sluiten we de reis op de vierde ring af met een toegift voor de toekomst. Hier vieren we de toekomstdromen van vandaag. Aanmelden voor de feestelijke opening op 24 september? Check deze website.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox