actualiteit

Regionale Circulaire Bouwstrategie…

Op maandag 24 oktober zette Eindhoven een grote stap richting een circulaire bouweconomie. 16 partijen ondertekenden het convenant ‘Eindhovense Regionale Circulaire Bouwstrategie’. Met het convenant hopen de initiatiefnemers grip te krijgen op de grondstoffen die nodig zijn voor de bouwopgave in de regio, maar ook om het bestaande vastgoed en karakter van de regio verantwoord te onderhouden.

Cirkelstad Eindhoven heeft het convenant vormgegeven in samenwerking met Brink en Gemeente Eindhoven. De ondertekenaars verbinden zich aan drie zaken: ze adopteren Het Nieuwe Normaal als gemeenschappelijke taal, ze leveren één of meer projecten aan waarbij circulariteit een rol speelt en ze worden partner van Cirkelstad Eindhoven, dat minimaal 4 inhoudelijke bijeenkomsten zal organiseren.

Door samen met opdrachtgevers en opdrachtnemers de circulaire ambities verder te onderzoeken en vorm te geven is het convenant niet louter een document van afspraken maar een vorm van samenwerking. Jeroen Adriaansen van Cirkelstad is te gast bij Architectuurcentrum Eindhoven op donderdag 9 februari, tijdens de Week van de Circulaire Economie. Dan zal hij over de ambities en voortgang van het convenant komen vertellen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox