actualiteit

Presentatie Blauwe Kamer Jaarboek 2022

De presentatie van het Blauwe Kamer Jaarboek 2022 vindt plaats op zaterdagmiddag 10 december op het NRE-terrein in Eindhoven. Voorafgaand aan deze presentatie – die start om 15.00 uur – zijn er rondleidingen over het NRE-terrein, het stationsgebied en DomusDela. De inleiding van de boekpresentatie wordt verzorgd door commissievoorzitter Esther Agricola, en er zijn gesprekken met Ronald Rijnen van de gemeente Eindhoven en ontwerpers waarvan projecten zijn opgenomen in de publicatie. Speciale gasten zijn burgemeester Jeroen Dijsselbloem, Ben Kuipers en Stefan Bödecker, de voorzitters van de NVTL en de BNSP. Zij ontvangen het eerste exemplaar van het jaarboek. De bijeenkomst is gratis bij te wonen na aanmelding.

Op het NRE-terrein zijn tien voormalige fabrieksgebouwen grotendeels gerenoveerd en aangevuld met robuuste nieuwbouw in een zorgvuldige architectuur. De wandeling wordt geleid door Marianne Willemsen en Stephanie Gijsbers van de gemeente Eindhoven en stedenbouwkundige Tom van Tuijn. Aanvang: 13.00 uur, startpunt: Jazzclub Fifth, Gasfabriek 5.

Het voormalige klooster Mariënhage is door uitvaartverzekeraar Dela aangekocht en getransformeerd tot multifunctioneel ceremoniehuis. In hun transformatieplan bouwen de architecten van diederendirrix en Architecten|en|en voort op de rijke historie van dit rijksmonument. Deze rondleiding wordt verzorgd door Frans Benjamins van Architecten|en|en. Aanvang: 13.00 uur, startpunt: Jazzclub Fifth, Gasfabriek 5

Het gebied aan de noordkant van het spoor (ook wel Knoop XL genoemd) wordt in de toekomst het hart van Brainport. Gemengde functies, een nieuwe ov-knoop en 7.000 woningen zorgen voor een complete metamorfose van dit stuk Eindhoven. Ronald Rijnen van de gemeente Eindhoven verzorgt deze rondleiding. Aanvang 13.00 uur, startpunt: op het Stationsplein bij de kiosk (aan de centrumzijde, 50 meter ten zuidwesten van het station)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox