actualiteit

Politiek wil betere verdeling woonruimte

Een meerderheid van de Eindhovense politiek wil dat het stadsbestuur inzet op betere verdeling van de aanwezige woonoppervlakte in Eindhoven. PvdA, het CDA, 50Plus, de SP en GroenLinks komen hierover met een motie. De partijen schrijven dat ze willen dat het stadsbestuur in gesprek gaat met de woningcorporaties om de beschikbare woonoppervlakte in de stad anders te verdelen.

Bepaalde groepen, zoals ouderen, zouden gestimuleerd kunnen worden om te verhuizen van hun eengezinswoning naar een kleiner appartement. Op die manier komt er plaats voor mensen die wel een gezin hebben of er een willen beginnen. De verhuizing zou ‘kostenneutraal’ geregeld moeten worden, zodat het de betrokken personen geen geld kost.

Daarnaast verzoeken de partijen het college om woningcorporaties een voorkeurspositie te geven bij het toewijzen van bouwgrond in de stad. Op die manier krijgen de corporaties de kans om de woningen te bouwen die het hardst nodig zijn in Eindhoven, waaronder sociale huurwoningen. Eerder pleitten de vier corporaties in de stad daar al voor.

Tenslotte willen de partijen dat het college spreiding van begeleid wonen bespreekt met de corporaties. Op die manier moet die doelgroep beter over de stad verspreid worden. Daarmee kan worden voorkomen dat er in sommige wijken relatief veel mensen zijn die begeleid wonen en in andere relatief weinig. (23 november 2021) Beeld: Plek zat inde stad / KAW

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox