actualiteit

Ontwerp Vincentre is goedgekeurd

Het ontwerp voor de uitbreiding van het Vincentre is goedgekeurd door Team Ruimtelijke Kwaliteit van de gemeente Nuenen. Het ontwerp van architectenbureau diederendirrix is geïnspireerd op de typische bouwstijl van de boerderijen uit de tijd dat Vincent van Gogh in Nuenen woonde en werkte.

Licht had voor Van Gogh speciale betekenis, dat is herkenbaar in zijn werk. In de nieuwbouw komt daarom een speciaal Lichtlab om bezoekers de essentie van licht te laten ervaren. Chipmachinefabrikant ASML is betrokken bij de ontwikkeling van de installatie die hiervoor benodigd is. Verder wordt in de nieuwbouw natuurlijke materialen toegepast.

De werkzaamheden zullen eind 2021 aanvangen en begin 2023 tot een einde komen waarna het vernieuwde Vincentre haar deuren kan openen. Dankzij de uitbreidingen hoopt het Nuenense museum het bezoekersaantal de komende jaren verdubbelen naar zo’n 40.000 per jaar.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox