actualiteit

Ontwerp Tongelreep

De gemeente Eindhoven heeft de opdracht voor het ontwerpen van de nieuwe Tongelreep gegund aan Slangen + Koenis Architecten, een bureau dat gespecialiseerd is het het ontwerpen van zwembaden en sportaccommodaties. Er is nu een eerste schetsontwerp dat in samenwerking met andere adviseurs verder uitgewerkt wordt tot een definitief ontwerp.

De komende maanden gaat Slangen + Koenis Architecten, in samenwerking met diverse partijen, het ontwerp verder uitwerken en optimaliseren. Daarbij worden behalve technische deskundigen ook de verschillende belanghebbenden, waaronder het gebruikerspanel, nadrukkelijk betrokken.

Het definitieve ontwerp moet medio 2022 klaar zijn. Als dat ontwerp bekend is, start de technische uitwerking en de voorbereiding van de bouw. Naar verwachting wordt in het voorjaar van 2023 gestart met de bouwwerkzaamheden. Het hele project moet uiterlijk tegen het einde van 2025 klaar zijn. Het project Omvorming Tongelreep is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit de Regio Deal Brainport Eindhoven.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox