actualiteit

Nieuwe woontorens TU/e

Het Paviljoen op de TU/e campus maakt plaats voor twee woontorens met 700 studentenflats. De sloop start al volgende week. De universiteit zoekt deze zomer een partner om het nieuwe studentendorp te bouwen. De TU/e verdubbelt daarmee het aantal studenteneenheden op de campus. Momenteel zijn de woontorens Luna (van Camelot) en Aurora (Woonbedrijf/Vestide) samen goed voor zo’n 750 woningen.

“De nieuwbouw past in ons streven om studeren, werken en wonen samen te laten komen op een levendige campus. Ook vinden we het belangrijk om op deze manier bij te dragen aan de totstandkoming van extra studentenhuisvesting, met het oog op de aantrekkelijkheid voor nieuwkomers uit binnen- en buitenland.” aldus Nicole Ummelen, vice-voorzitter van het College van Bestuur van de TU/e.

Het Paviljoen is een van de oudste gebouwen op de campus. Het is in 1957 als noodgebouw neergezet en voldoet absoluut niet meer aan de huidige onderwijseisen. De TU/e wil één of twee units laten staan, als aandenken aan de ‘kraamkamer’ van de technische universiteit. Meer weten over de architectuur op de TU/e campus? Binnenkort verschijnt een digitale architectuurwandeling op de website van Architectuurcentrum Eindhoven.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox