actualiteit

Nieuwe Omgevingswet / Panorama Nederland

Vorig jaar, op maandag 9 April 2018, organiseerde Architectuurcentrum Eindhoven een bijeenkomst met de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit. Flip ten Cate (Federatie Ruimtelijk Kwaliteit) was uitgenodigd om te parten over de gevolgen van de komst van de Nieuwe Omgevingswet. Hij schetste de mogelijke gevolgen van deze wet. Langzaam worden de contouren van deze gevolgen steeds scherper. Lukas van der Storm van het Eindhovens Dagblad verdiepte zich in de materie… Lees hier zijn artikel.

Van 29 januari tot en met 8 februari staat de expositie ‘Panorama Nederland’ in de hal van het Provinciehuis in ’s-Hertogenbosch. Met het Panorama schetst het College van Rijksadviseurs een toekomstperspectief voor de ruimtelijke inrichting van Nederland. Met dit initiatief willen de Rijksadviseurs input geven aan de Nationale Omgevingsvisie en de invoering van de Omgevingswet. “Het is bedoeld als 1e aanzet voor een gemeenschappelijk, herkenbaar en positief toekomstbeeld,” licht Rijksbouwmeester Floris Alkemade toe. “De grote maatschappelijke opgaven zijn geen kwestie van moeten, maar van kunnen en willen. Nederland kán de klus klaren, en als we willen wordt iedere opgave een win-win.”

Op woensdagavond 6 februari vanaf 18.30 uur organiseert de provincie een ontmoeting voor belangstellenden bij Panorama Nederland in de hal van het provinciehuis. Rijksbouwmeester Floris Alkemade en Rijksadviseur voor de leefomgeving Benno Strootman geven een toelichting op hun werk, daarnaast wordt aan de hand van 3 Brabantse praktijken ingezoomd op het Panorama. U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden via het e-formulier Lees hier meer over Panorama Nederland..

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox