actualiteit

Nieuw straatmeubilair binnenstad

Het centrum van Eindhoven krijgt de komende jaren nieuw straatmeubilair. De eerste nieuwe bankjes, afvalbakken, fietsnietjes, boomroosters, putdeksels en paaltjes zijn te zien bij de herinrichting van het Stratumseind en de overige winkelstraten met de rode steentjes in de binnenstad. De start voor de herinrichting van het Stratumseind is opgeschoven. De voorbereidende werkzaamheden voor de uitvoering kosten meer tijd dan voorzien.

Na overleg met de Vereniging Horecabelangen Stratumseind (VHS) is besloten om na carnaval 2022 te starten. Een aantal voorbereidende werkzaamheden zijn al tijdens de rustige coronaperiode verricht.

Het straatmeubilair sluit aan de nieuwe bestrating, bomen en verlichting. De robuuste, betonnen banken krijgen een houten zitting en een keuzemogelijkheid voor een rugleuning. In combinatie met het robuuste beton krijgt deze Eindhovense bank een geheel eigen karakter. Het hardhouten Cumaru (FSC kenmerk) is onbehandeld en zal op den duur vergrijzen. Combinaties met een tafel, een plantenbak en verlichting zijn mogelijk.

Uitgangspunt voor de overige inrichtingselementen is om in kleurstelling aan te sluiten bij de in Eindhoven gebruikelijke zwartgrijze kleur (RAL 7021), waardoor meer eenheid ontstaat. De boomroosters zijn van gietijzer. Deze zijn met name te zien op het Stratumeind. De bomen in de overige straten krijgen veelal een onderbeplanting.

In de Rechtsestraat, de straat die na Stratumseind aan de beurt is, wordt de nieuwe bank als eerste geplaatst. De zitbank is in verschillende kleuren te verkrijgen. Om de best passende kleur bij de nieuwe bestrating te bepalen, wordt tijdelijk een proefbank op het Stratumseind geplaatst. De uitgaansstraat is de eerste plek waar de nieuwe stenen worden gelegd. Voor het zover is, krijgt de proefbank na de zomer een plekje in de Rechtestraat. Bron: gemeente Eindhoven.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox