actualiteit

Monumentendag 2020…

Open Monumentendag gaat dit jaar door. Door de corona-maatregelen niet altijd op de manier die veel mensen gewend zijn, maar zeker met bijzondere activiteiten. Architectuurcentrum Eindhoven zal de komende tijd op deze website opmerkelijke Open Monumentendag-activiteiten in de regio presenteren.

Heel bijzonder is bijvoorbeeld de eenmalige openstelling van Kasteel Asten op zondag 13 september tussen 12.00 en 17.00 uur. Aan de rand van de Peel, verscholen achter weelderige begroeiing, liggen de restanten van het meer dan 600 jaar oude kasteel van Asten. De ruïne roept een bewogen verleden op van ontginningen, oorlogen en heksenvervolgingen. De Tweede Wereldoorlog werd het kasteel noodlottig. In 1944 vond er een aanslag plaats en sindsdien is het kasteel een ruïne. De burcht mag dan ten onder gegaan zijn, de voorburcht staat er nog in volle glorie. De ruïne is normaal gesproken niet toegankelijk, vanwege de kwetsbaarheid en omdat deze op privéterrein ligt. Tijdens Open Monumentendag 2020 staan de deuren van Kasteel Asten voor een keer open. Uiteraard gelden hier ook corona-regels. Kom niet als u ziek bent of koorts heeft. Ook moet u anderhalve meter afstand houden tot uw medebezoekers. Als het te druk wordt gaan de deuren even dicht en wordt u verzocht met gepaste afstand tot elkaar te wachten.

Het Eindhovense Open Monumentendag-programma staat grotendeels al online. Vanaf 1 september is het mogelijk voor de gratis evenementen aan te melden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox