actualiteit

Meer studentenwoningen tot 2028

In 2028 moeten er in Eindhoven een kleine 3000 woonplekken voor studenten zijn bijgebouwd. Dat schrijft het college in het nieuwe Convenant Studentenhuisvesting. In het vorige convenant van 2012-2020 werd de ambitie uitgesproken om 1500 studentenwoningen bij te bouwen. Dat aantal is volgens het college gehaald.

Door de economische groei van de regio en de aantrekkende kracht van de onderwijsinstellingen is de verwachting dat het aantal studenten in Eindhoven zal blijven groeien. De gemeente wil die uitdaging samen met de onderwijsinstellingen, woningcorporatie Vestide/Woonbedrijf, Vastgoedbelang en Brainport Development aanpakken.

Het bijbouwen van 2840 betaalbare woningen is een uitdaging van formaat. Zeker gezien opgave om ook voor andere doelgroepen bij te bouwen. Bovendien worden de convenantpartners ook met nieuwe uitdagingen geconfronteerd, zoals het nieuwe beleid om bestaande woningen te splitsen. Hierdoor verdwijnen mogelijk zo’n 850 studentenwoningen in Eindhoven. Beeld: TU/e studenthuisvesting / VenhoevenCS.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox