actualiteit

Maximaal 105 meter…

In 2040 ligt het Stadhuisplein in een groene, levendige en duurzame omgeving die uitnodigt om te verblijven, te bewegen en te ontmoeten. Het Stadhuis blijft het belangrijkste gebouw. Het vormt samen met het plein het ‘toneel’, omringd door een ’tribune’ van nieuwe bebouwing. Deze uitgangspunten staan geformuleerd in het Integraal Gebiedskader Stadhuisplein, dat is opgesteld met bijdragen van ruim 5.000 Eindhovenaren. Dit kader staat in september op de agenda van de gemeenteraad.

Een belangrijk aandachtspunt in het gebiedskader is de bouwhoogte. daar is de afgelopen tijd flink over gediscussieerd. Het uitgangspunt is maximaal 105 meter, de maximale hoogte die geldt voor de binnenring. Hoger dan 105 meter is alleen bespreekbaar als er een belangrijke extra kwaliteit wordt toegevoegd, zoals bijzondere architectuur of hoogbouw met extra veel betaalbare woningen.

Bomen, plantvakken, gevelgroen en open water zorgen ervoor dat het Stadhuisplein en omgeving een prettige plek is om te zijn. Maatschappelijke voorzieningen op ‘straatniveau’ in de nieuwe gebouwen gaan zorgen voor levendigheid in het gebied. Met behulp van een enquête en gesprekken met met belangenorganisaties, omwonenden, ontwikkelaars en jongeren zijn uiteenlopende meningen, argumenten en onderliggende belangen opgehaald.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox