actualiteit

Landschapstriënnale van start

1 april 2021 is de vijfde editie van de Landschapstriënnale van start gegaan. Deze editie van de triënnale vindt plaats in Van Gogh Nationaal Park. Tussen 1 en 30 april vinden meer dan 40 onderzoeken, webinars, lezingen, gesprekken en (online) bijeenkomsten plaats rondom verschillende landschappelijke thema’s in tien landschapslaboratoria verspreid over Brabant. Het thema van 2021 luidt High Green – Innovating the Landscape.

Actuele opgaven als klimaatverandering, energietransitie, verstedelijking, nieuwe vormen van landbouw en de toename van het toerisme zullen onze natuur- en cultuurlandschappen rigoureus veranderen. Maar over hoe we die veranderingen in goede banen leiden, over hoe we ondanks de impact van die vraagstukken tot aangename en leefbare landschappen kunnen komen, bestaat nog lang geen consensus. De Landschapstriënnale van 2021 gaat op zoek naar antwoorden. Klik hier voor het programma

Elke drie jaar wordt de Landschapstriënnale ergens in Nederland georganiseerd. Voor iedereen die zich met het landschap bezighoudt, zich ermee verbonden voelt en er graag is.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox