actualiteit

Hoogste punt uitbreiding Novalis

Het hoogste punt is bereikt bij de nieuwbouw van het Novalis College aan de Sterrenlaan in Eindhoven. De nieuwbouw is als een zelfstandig gebouw ontworpen, met een eigen, ingetogen vormgeving. Architectenbureau Dhondt uit Breda koos voor een houten gevelafwerking, waardoor het paviljoen zich onderscheidt het bestaande schoolgebouw. Alle tussenwanden zijn niet dragend en kunnen in de toekomst verplaatst of verwijderd worden. Op de kop bevinden zich de voorzieningen. Er is op verschillende plekken in het gebouw ruimte gemaakt voor werk- en studieplekken waar leerlingen zelfstandig kunnen werken. Tevens is hierdoor variatie in lokaalgrootte ontstaan, waardoor de lokalen op uiteenlopende wijze kunnen worden gebruikt. Op de verdieping bevindt zich een buitenterras. Door de verdiepingshoge ramen en grote puien dringt daglicht diep in het gebouw door. De uitbreiding wordt na de zomervakantie in gebruik genomen. Het bestaande schoolgebouw dateert uit 2006 en is een ontwerp van Wieke van Dongen / Inbo.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox