actualiteit

Hoofdkantoor CURE geopend

Op 11 november opende Cure Afvalbeheer haar nieuwe kantoor op Bedrijventerrein GDC Noord. Bijzonder is de grote hoeveelheid hergebruikte materialen die zijn toegepast in het pand. Het hele gebouw is ontwikkeld vanuit de circulaire gedachte.

Er is niet gekozen voor de gangbare, nieuwe bouwmaterialen, maar gezocht naar innovatieve oplossingen op het gebied van hergebruik. Zo is de gevel bekleed met hergebruikt pallethout, met daarvoor glaspanelen van deels hergebruikt glas. In de buitengevel zijn ontelbare oude betontegels verzaagd tot metselstenen. Ook voor de binnen- en buitenvloeren van de begane grond zijn trottoirtegels hergebruikt. De binnenwanden bestaan uit hergebruikt hout en in de wanden en plafonds doen afgedankte spijkerbroeken en matrassen dienst als isolatiemateriaal.

Ook is het kantoor energieneutraal: het kan zelfstandig energie opwekken en verdelen dankzij de 340 vierkante meter zonnepanelen op het dak. Ook wordt gebruikgemaakt van een warmtepomp die kan verwarmen en koelen. Het nieuwe kantoor is een ontwerp van architecten|en|en.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox