actualiteit

Fontys Nexus klaar voor de toekomst

Het voormalige TNO onderzoeksgebouw op de TU/e campus is verbouwd naar ontwerp van architecten|en|en, EGM architecten en de interieurarchitecten van Studio Groen+Schild. De uitdaging was om dit onderzoeksgebouw ooit ontworpen voor 500 onderzoekers te transformeren tot een inspirerende, uitnodigende en toekomstbestendige leeromgeving voor 2500 studenten van de Fontys instituten: Engineering; Toegepaste Natuurwetenschappen en Bedrijfsmanagement; Educatie en Techniek.

Een hoge diversiteit aan onderwijsconcepten wordt gefaciliteerd door de verdeling van de opleidingen over de verdiepingen. De eerste verdieping is de gemeenschappelijke laag. De toekomstige wijzigingen tussen de opleidingen worden hier opgevangen. De opzet van de diverse verdiepingen wordt gestructureerd door de lange gangen op strategische plekken open te breken waardoor ruimte ontstaat voor leerpleinen. Deze zogenaamde Maker Spaces zijn met elkaar verbonden door een zwart stalen frame, dat in het hele gebouw zichtbaar is en plekken creëert waar de studenten samenkomen. Het souterrain heeft een bijzondere verblijfskwaliteit gekregen door de nieuwe openingen in de begane grondvloer en het dak.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox