actualiteit

Expositie ’t Hool

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de wijk ’t Hool (1970-2020) vindt er in de periode van 12 augustus tot en met 11 september een tentoonstelling plaats in de voormalige winkel van Zeeman in het Winkelcentrum Woensel 328-332. Woonwijk ’t Hool is een bijzondere wijk ontstaan op initiatief van de bewoners zelf. De wijk werd ontworpen door architectenbureau Van den Broek en Bakema en vormt een bijzondere architectonische en stedenbouwkundige eenheid.

Het openbaar groen, ontworpen door Frans Fontaine, is ruim opgezet met unieke bomen en vele gemeenschappelijke groenvoorzieningen. In de wijk is een grote variatie aan woontypes te vinden, zowel in de koop- als huursector. De wijk is gebouwd tussen 1968 en 1972 en is inmiddels, na aandrang van de Rijksdienst Cultureel Erfgoed, door de gemeente aangemerkt als beschermd stadsgezicht.

In de voormalige Zeemanwinkel in Winkelcentrum Woensel wordt aan de hand van tekeningen, foto’s en maquettes een beeld geschetst van het ontstaan van een bijzondere wijk. Te zien zijn: tekeningen, maquettes 1:20 van alle types woningen, (bouw-)tekeningen, bijzondere documenten, foto’s en er zijn kleurplaten voor de kinderen.

De tentoonstelling is in de periode 12 augustus tot en met 11 september open op vrijdagen en zaterdagen van 13.30 tot 16.30 uur. Op de laatste dag, zondag 11 september worden er in het kader van het Monumentenweekend ook twee wandelingen door de wijk georganiseerd met gids, deze starten om 13.00 en 15.00 uur, eveneens vanaf de voormalige Zeeman-winkel. Aanmelden via: info@architectuurcentrumeindhoven.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox