actualiteit

Expositie plannen Biobased bouwen

Tot 1 augustus 2022 zijn de voorstellen voor de Prijsvraag Biobased en natuurinclusief bouwen in Oirschot te zien in Sportcentrum De Kemmer in Oirschot. Bezoekers kunnen een reactie op de plannen achterlaten die wordt meegegeven aan de jury. In het najaar zal een vakjury, onder leiding van rijksbouwmeester Francesco Veenstra, een winnaar aanwijzen.

De gemeente Oirschot is van plan om de winnaar van de prijsvraag een masterplan t laten op te stellen voor de gebiedsontwikkeling De Kemmer-Eindhovensedijk. Mogelijk wordt de winnaar eveneens uitgenodigd om het plan voor het deelgebied in overleg met de betrokken partners verder te ontwerpen. De prijsvraag maakt deel uit van het programma Een Nieuwe Bouwcultuur van het College van Rijksadviseurs.

De prijsvraag stond open voor teams, bestaande uit landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen en architecten. De opgave bestond uit het opstellen van een stedenbouwkundige en landschap­pelijke visie op hoofdlijnen voor De Kemmer-Eindhovense­dijk, in combinatie met het inpassen en realistisch ontwer­pen van biobased en natuurinclusieve woningbouw.

Na een voorselectie heeft de gemeente Oirschot drie teams geselecteerd:

Dubbel oogst. Team: Peter Lubbers, Marian de Vries (Buro Lubbers landschapsarchitectuur en stedenbouw) en Remco Mulder (Mulderendevries architecten). In samenwerking met: Tomas Dirrix (Atelier Tomas Dirrix), René van Druenen (Agrobosbouw), Joeri Sowka, Amber van Loon, Patty Jager, Luc van Ooijen (Buro Lubbers landschapsarchitectuur en stedenbouw), Frans van Rooijen (Xyhlo Biofinish), Michel van Delft en Tjeerd Lighthart (Bureau Franken).

Nieuwe Oogst. Team: Dirk van Peijpe (De Urbanisten BV), Daan Bruggink (ORGA architect BV) en Sander Rombout (Copijn Tuin- en Landschapsarchitecten bv). In samenwerking met: Martin-Paul Neys (Level of Detail Architecten), Onno Dirker (Atelier Veldwerk), Johan Snel (AM), Annelies van der Nagel (Beyond Now), Woud Jansen (Alba Concepts) en Daan Groot (Natuurverdubbelaars).

Oogst, bouw, leef, groei. Team: Tom van Tuijn (Tom van Tuijn stedenbouw BV), Daphne van der Wal (Le Far West landschapsarchitecten) en Marlies Zuidam (FAAM architects BV).In samenwerking met: Raoul Vleugels (Werkstatt), Gijs Meijer, Ibo Selek, Mieke Gooren (Sweco), Robbert Snep (WUR), Philemonne Jaasma (Cocosmos) en Rik Adriaans (Bouwkunst architecten).

De plannen zijn tot 1 augustus te zien in Sportcentrum De Kemmer in Oirschot. Klik hier voor adres en openingstijden. Bekijk hier de plannen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox