actualiteit

Drie teams geselecteerd voor Oirschot

De gemeente Oirschot heeft drie ontwerpteams uitgenodigd voor de tweede ronde van de prijsvraag Een nieuwe bouwcultuur – Ontwerpprijsvraag biobased en natuurinclusief bouwen in Oirschot. Aan de inzenders is gevraagd om een schetsontwerp voor de locatie De Kemmer-Eindhovensedijk, waar in de komende jaren plaats is voor 400 woningen. Dit zijn de drie geselecteerde teams:

Dirk van Peijpe (De Urbanisten BV), Daan Bruggink (ORGA architect BV) en Sander Rombout (Copijn Tuin- en Landschapsarchitecten bv), i.s.m. Martin-Paul Neys (Level of Detail Architecten), Onno Dirker (Atelier Veldwerk), Johan Snel (AM), Annelies van der Nagel (Beyond Now), Woud Jansen (Alba Concepts) en Daan Groot (Natuurverdubbelaars).

Tom van Tuijn (Tom van Tuijn stedenbouw BV), Daphne van der Wal (Le Far West landschapsarchitecten) en Marlies Zuidam (FAAM architects BV), i.s.m. Raoul Vleugels (Werkstatt), Gijs Meijer, Ibo Selek en Mieke Gooren (Sweco), Robbert Snep (WUR), Philemonne Jaasma (Cocosmos) en Rik Adriaans (Bouwkunst architecten).

Peter Lubbers, Marian de Vries (Buro Lubbers landschapsarchitectuur en stedenbouw) en Remco Mulder (Mulderendevries architecten) i.s.m. Tomas Dirrix (diederendirrix architecten), Frans van Rooijen (Xyhlo Biofinish) en René van Druenen (Agroforestry).

Voorafgaand aan de besluitvorming worden de inzendingen tentoongesteld. Bezoekers van de tentoonstelling worden daarbij in de gelegenheid gesteld om te reageren op de voorstellen. De reacties van de bezoekers worden als advies aan de jury ter beschikking gesteld. Het juryrapport en de inzendingen worden bij de bekendmaking van het resultaat van de prijsvraag gepubliceerd. De prijsvraag wordt naar verwachting in september 2022 afgerond. Lees meer…

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox