actualiteit

Buitenkans gelanceerd…

Woensdag 28 april werd het nieuwe, grensoverschrijdende architectuurnetwerk Buienkans gelanceerd. Onder deze naam gaat het kennis- en debatplatform zich inzetten voor regio-overstijgende ruimtelijke opgaven waar de provincie Noord-Brabant en de Belgische Kempen voor staan. Buitenkans is een initiatief van de Brabantse architectuurcentra, AR-TUR Turnhout en TIAFF.

Ter gelegenheid van de lancering sprak Lisa Peters met Esther Kruit (KruitKok Landschapsarchitecten) en Jorryt Braaksma (LAMA Landscape) over de relatie tussen stad en buitengebied, de complexiteit van de huidige ruimtelijke opgaven en de betekenis van de landschapsarchitectuur. Lees hier een verslag van deze bijeenkomst.

De energietransitie, de woningbouwopgave, de landbouwtransitie, de wateropgave, de afname van biodiversiteit en de verschraling van de kwaliteit van het landschap. Het zijn grote opgaven waar de genoemde regio’s aan weerszijden van de Belgisch-Nederlandse landsgrens voor staan. Volgens de initiatiefnemers van Buitenkans zijn het tevens opgaven die de regionale context overstijgen. Doel van het platform is onder meer om debat te initiëren, verbeeldingskracht te prikkelen en een brug slaan tussen bestaande initiatieven. Buitenkans is mede mogelijk gemaakt door Kunstloc Brabant.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox