actualiteit

Atlas wint Dirk Roosenburgprijs 2019

Gebouw Atlas op de TU/e Campus wint de Dirk Roosenburgprijs 2019. Dat maakte de voorzitter van de jury, Renske van der Stoep, afgelopen vrijdag bekend in een volle Podiumzaal van Natlab.

‘Altas excelleert door een heldere en krachtige architectuur die het verleden respecteert en tot voorbeeld neemt, maar die tegelijk eigen en vernieuwend is. Bovendien is het onderwijsgebouw niet alleen een inspirerend toonbeeld op het gebied van duurzaamheid en innovatie, maar ook een visitekaartje voor de campus en de gehele stad’, aldus de jury.

Uit handen van Yasin Torunoglu, wethouder van wonen, wijken, werk en ruimtelijke ontwikkeling, ontving het team van architecten en opdrachtgever de prijs. Lees hier het volledige juryrapport:

De publiekprijs werd eveneens gewonnen door Atlas, met 343 van de 1236 uitgebrachte stemmen. De Dirk Roosenbrugprijs is de tweejaarlijkse architectuurprijs van de gemeente Eindhoven. Deze is genoemd naar architect Dirk Roosenburg (1887-1962) die in Eindhoven veel gebouwen in opdracht van Philips heeft ontworpen. Bekend zijn o.m. de Admirant, de Philips Bedrijfsschool en het Natlab. Het college van B&W reikt de prijs sinds 1989 uit. In 2017 werd het project Space-S met de prijs gelauwerd.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox