actualiteit

Architectuur en daglicht

Nu de dagen weer wat langer worden, merken we hoe belangrijk daglicht is. Het geeft energie en houdt ons vitaal. Daglicht speelt daarom ook een belangrijke rol in de gebouwde omgeving en vormt het centrale thema van een kennisevent voor architecten, ontwikkelaars en andere belangstellenden. Het event wordt georganiseerd door Luxlight en Dutch Daylight op: donderdag 24 maart 2022 in Westerhoven. Tijdens de inspiratiedag wordt een bezoek gebracht aan voormalige weverij De Ploeg, ontworpen door Gerrit Rietveld.

De bijeenkomst heeft als thema ‘Daglicht en de mens’ en verkent de impact van daglicht op het welzijn van de mens én de mogelijkheden van daglichttoetreding in de gebouwde omgeving. Aan de hand van voorbeelden uit de (architectuur)geschiedenis, de wetenschap en de praktijk wordt het thema besproken. Te gast zijn onder meer Rob Meurders, architect/partner diederendirrix architecten; Gertjan Verbaan, adviseur bouwfysica bij DGMR; Bo Burgmans, directeur van Bruns ‘bewoner’ van De Ploeg; Merijn Bink, daglichtexpert Dutch Daylight en Pieter Bax, oprichter Luxlight.

Meer info en aanmelden via deze website.

Afbeelding: Rijksmonument De Ploeg werd door Gerrit Rietveld met veel aandacht voor daglichttoetreding ontworpen. Diederendirrix renoveerde het fabriekscomplex.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox