actualiteit

30 miljoen voor woningbouw Eindhoven

Minister Kajsa Ollongren heeft de stad 29,3 miljoen euro toegekend voor de bouw van 900 sociale en 1270 middeldure huurwoningen op Strijp-S en in het stationsgebied/KnoopXL. Het ministerie van Binnenlandse Zaken steunt in totaal 33 gemeenten met 253 miljoen euro om sneller tienduizenden betaalbare woningen te bouwen. Opgeteld gaat het om 44.277 nieuwe huizen die zijn verdeeld over 36 bouwprojecten.

Het gaat hier om de derde ronde van de Woningbouwimpuls waarvoor gemeenten zich bij het Rijk konden aanmelden. De komende 10 jaar moeten 900.000 huizen worden gebouwd. Voor volgend jaar heeft het Rijk opnieuw 250 miljoen euro beschikbaar.

In aanvulling op deze financiële impuls aan de bouw lanceert het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie de open oproep Anders werken aan wonen. Centrale vraag: hoe kunnen de uitdagingen op het gebied van wonen duurzaam, inclusief én vanuit de huidige en toekomstige woonbehoeften worden aangepakt? Het Stimuleringsfonds wil met ontwerpend onderzoek een kwalitatieve impuls geven aan de oplossing van het woningbouwvraagstuk.

In aanvulling op deze open oproep organiseert Architectuurcentrum Eindhoven in samenwerking met het fonds een  inspiratie- en matchmakingbijeenkomst. Doel van deze sessie: het mobiliseren van creativiteit en netwerken voor ontwerpende onderzoeken gericht op vernieuwende perspectieven, strategieën en oplossingen voor de woonopgave. Klik hier voor meer info en aanmelden.

Meer weten over de crisis op de woningmarkt? Bekijk deze video.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox