actualiteit

‘Nieuwe Oogst’ wint in Oirschot

De winnaar van de prijsvraag ‘Een Nieuwe Bouwcultuur. Biobased en natuurinclusief bouwen’ in Oirschot is het team van stedenbouwkundige Dirk van Peijpe, architect Daan Bruggink en landschapsarchitect Sander Rombout. De gemeente Oirschot is van plan om aan dit team een vervolgopdracht te verstrekken voor het opstellen van een stedenbouwkundig en landschappelijk Masterplan voor de gebiedsontwikkeling De Kemmer-Eindhovensedijk.

Met de prijsvraag vroeg de gemeente Oirschot landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen en architecten om voorstellen voor een stedenbouwkundige en landschap­pelijke visie voor De Kemmer-Eindhovense­dijk. Ook is gevraagd om ontwerpen voor biobased en natuurinclusieve woningbouw voor een gezonde woonomgeving.

De ontwerpers van het winnende plan ‘Nieuwe Oogst’ willen cultuur en natuur opnieuw in harmonie brengen. De jury sprak van een sterke, integrale inzending met een overtuigende inclusieve benadering. Zij acht de kans op realisatie van dit plan het grootst en heeft hoge verwachtingen van de beleving en de educatieve werking die ervan uit kan gaan. Lees meer…

Nieuwe Oogst (winnaar)
Dirk van Peijpe (De Urbanisten BV), Daan Bruggink (ORGA architect BV) en Sander Rombout (Copijn Tuin- en Landschapsarchitecten bv).
In samenwerking met: Martin-Paul Neys (Level of Detail Architecten), Onno Dirker (Atelier Veldwerk), Johan Snel (AM), Annelies van der Nagel (Beyond Now), Woud Jansen (Alba Concepts) en Daan Groot (Natuurverdubbelaars).

Oogst, bouw, leef groei
Tom van Tuijn (Tom van Tuijn stedenbouw BV), Daphne van der Wal (Le Far West landschapsarchitecten) en Marlies Zuidam (FAAM architects BV).
In samenwerking met: Raoul Vleugels (Werkstatt), Gijs Meijer, Ibo Selek, Mieke Gooren (Sweco), Robbert Snep (WUR), Philemonne Jaasma (Cocosmos) en Rik Adriaans (Bouwkunst architecten)

DUBBEL OOGST
Peter Lubbers, Marian de Vries (Buro Lubbers landschapsarchitectuur en stedenbouw) en Remco Mulder (Mulderendevries architecten).
In samenwerking met: Tomas Dirrix (Atelier Tomas Dirrix), René van Druenen (Agrobosbouw), Joeri Sowka, Amber van Loon, Patty Jager, Luc van Ooijen (Buro Lubbers landschapsarchitectuur en stedenbouw) Frans van Rooijen (Xyhlo Biofinish), Michel van Delft en Tjeerd Lighthart (Bureau Franken)

Jury
De onafhankelijke vakjury die de inzendingen heeft beoordeeld bestond uit Francesco Veenstra (Rijksbouwmeester, voorzitter), Harwil de Jonge (Heijmans Vastgoed), Jannemarie de Jonge (Rijksadviseur voor de Fysieke leefomgeving), Pablo van der Lugt (AMS Institute – TU Delft), Anne-Marie Rakhorst (Platform Duurzaamheid.nl) en Gerbert Smulders (LOS stadomland). Secretaris van de jury was Cilly Jansen (Architectuur Lokaal).

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox